ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ HACCP
27,80 € Original price was: 27,80 €.22,00 €Η τρέχουσα τιμή είναι: 22,00 €.
ISBN 9603570680
ΣΕΛ. 358
Κωδ. Εύδοξου 2690


Με το σύστημα HACCP αναγνωρίζονται αρχικά όλοι οι πιθανοί κίνδυνοι που σχετίζονται με ένα τρόφιμο και είναι σε θέση να προκαλέσουν βλάβη στην υγεία του ανθρώπου. Οι κίνδυνοι αυτοί μπορεί να είναι διάφοροι παθογόνοι μικροοργανισμοί (Βιολογικοί κίνδυνοι), βλαβερές χημικές ουσίες (Χημικοί κίνδυνοι) ή επικίνδυνα ξένα σώματα (Φυσικοί κίνδυνοι). Στη συνέχεια αναζητούνται τα σημεία εκείνα της παραγωγής, στα οποία οι αναγνωρισμένοι κίνδυνοι, με την εφαρμογή κατάλληλων μέτρων θα μπορούσαν να εξαλειφθούν ή να μειωθούν σε αποδεκτά επίπεδα και τα σημεία αυτά χαρακτηρίστηκαν σαν Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (ΚΣΕ). Το σύστημα αυτό με την ολοκληρωμένη εφαρμογή των 7 αρχών του, μπόρεσε να διασφαλίσει την παραγωγή ασφαλών τροφίμων και να εγγυηθεί την προστασία του καταναλωτή καλύτερα από κάθε προηγούμενο.
Στο βιβλίο αυτό έγινε μια προσπάθεια να παρουσιαστεί το σύστημα HACCP και ο τρόπος ελέγχου του. Στοχεύει να δώσει στον αναγνώστη τις γνώσεις που χρειάζεται για να μπορέσει ο ίδιος να αναπτύξει, να εφαρμόσει και να επιθεωρήσει ένα τέτοιο σύστημα. Φιλοδοξεί να γίνει ένα μικρό βοήθημα μεταξύ των αξιόλογων συγγραμμάτων που ήδη κυκλοφορούν και απευθύνεται σε όλους τους εμπλεκόμενους με τα τρόφιμα τόσο στο χώρο της εκπαίδευσης όσο και της βιομηχανίας.
Βάρος | 1 κ. |
---|---|
Συγγραφέας |
Ιωάννης Αμβροσιάδης, καθηγητής Κτηνιατρικής ΑΠΘ |